Centigo erbjuder kurser och föreläsningar om personlig produktivitet med GTD-metodiken.

Bild till artikel 4

Året närmar sig sitt slut och många lämnar nu en intensiv period bakom sig. Vi stänger ned, parkerar, utvärderar, reflekterar och laddar om inför nya utmaningar.

Varför mår många som bäst precis innan en stundande ledighet? Är det för själva ledigheten i sig? Inte enbart. Mycket beror även på att de har blivit uppdaterade kring sin situation, bockat av allt som är färdigt, omförhandlat allt ofärdigt och blickat framåt så att de vet vad som väntar när de är tillbaka. Effekten av detta är minskad stress och en känsla av kontroll som gör att de kan fokusera fullt på att bara vara lediga.

Varför inte använda denna strategi oftare?

I dagens högst föränderliga vardag, tenderar våra system av att-göra-listor att snabbt bli inaktuella och högarna av mötesanteckningar, påminnelser och epost bara växer. När vi inte litar på att systemet visar oss aktuell information, i rätt tid och sammanhang, förlorar vi kontroll och därmed tillit till systemet.

Inom GTD-metodiken vill vi komma åt just detta problem genom det vi kallar Veckogenomgången. Det är en av de absolut viktigaste grundbultarna för att bibehålla fokus, kontroll och perspektiv i vardagen.

Kortfattat handlar det om att du avsätter 30 – 60 min i veckan där du bland annat:

  • samlar ihop alla anteckningar, kvitton, lösa papper, etc. på ett ställe och bearbetar dem
  • skriver ned och går igenom allt som du märker upptar tankeverksamheten
  • går igenom alla dina nuvarande åtaganden och bockar av det som är klart
  • går igenom dina kalendrar – är det något du missat? Vilka viktiga händelser närmar sig?
  • reflekterar över de lite större åtagandena – bär allt i rätt riktning eller behöver du justera dina planer?

Att släppa taget om vardagsintensiteten en gång i veckan där du ser över hela ditt system är väl investerad tid som ger en enorm utväxling på produktiviteten.

Så, ta nu tillfället i akt och inled det nya året med några riktigt goda vanor där känslan av kontroll, lugn och perspektiv blir en del av din vardag!

 

GTD® eller Getting Things Done® är världens mest använda metod för personlig produktivitet. Upptäck vad GTD kan göra för ditt välbefinnande och professionella karriär.

By |2017-12-21T08:12:17+00:00december 20th, 2017|Getting Things Done, Nyheter|0 Comments