Centigo erbjuder kurser och föreläsningar om personlig produktivitet med GTD-metodiken.

GTD

Har du någonsin undrat över varför vissa aktiviteter ligger kvar på to-do-listan vecka efter vecka? Ger blotta åsynen av de rödmarkerade aktiviteterna dig dåligt samvete?

Vi har alla perioder där vi somnar om lite för ofta, men det finns orsaker till varför vi fastnar och varför känner som vi gör i sådana stunder. Den goda nyheten är dock att det finns enkla strategier för att bryta uppskjutarmönstret.

Många gånger känner vi likgiltighet, uppgivenhet eller rent av obehag inför uppgifter som känns för stora, komplexa och svåröverskådliga. I vissa fall kan antalet åtaganden vara för många och situationen blir därför ohållbar. Eller så är uppgiften i sig inte tillräckligt viktig eller kanske inte ens inom ditt ansvarsområde. Vi tappar med andra ord motivationen och förhalningen är ett faktum.

Vad är då lösningen? GTD-metodiken kan hjälpa dig med några konkreta tips som kan lösa upp knuten och få saker att börja hända.

När situationen känns ohållbar – skriv ned och gå igenom alla åtaganden som omger dig just nu. Du får då en mycket bättre överblick över allt du har tagit på dig och det blir tydligt vad som ska göras nu och vad som helt enkelt får vänta.
Om uppgiften är för stor och komplex – se då bara till att hitta nästa fysiska och synliga aktivitet som gör att du tar ett steg framåt. Mycket förhalning beror på att man faktiskt inte tagit reda på vad nästa konkreta steg är.
Om motivationen tryter – se då till att fokusera på det verkliga syftet med uppgiften i fråga och skriv ned hur du vill att det önskade slutresultatet ska se ut. Formulera gärna resultaten på ett sätt som är attraktivt för dig att uppnå.

Detta är normalt allt som krävs för att komma ur ett låst läge. Att bryta ned ett åtagande i synliga och görbara steg, leder till att du kommer loss och får upp fart igen.

GTD® eller Getting Things Done® är världens mest använda metod för personlig produktivitet. Upptäck vad GTD kan göra för ditt välbefinnande och professionella karriär.

By |2017-07-05T15:17:50+00:00februari 4th, 2015|Nyheter|0 Comments